Biografie

Sandra Karres viool

Sandra begon op jonge leeftijd met pianolessen bij haar grootvader Chris Veelo. Al snel daarna begon ze met de viool en ontdekte ze het plezier van samenspelen in het Hofstad Jeugdorkest.

Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lex Korff de Gidts en Jaring Walta. Ze rondde daarna haar Master opleiding in Rotterdam af bij Ilja Grubert. Ze volgde masterclasses bij Herman Krebbers, Stefan Picard en Zachar Bron. In 1995 maakte ze met haar tweelingzusje Mirjam een tournee door Azië als viool-piano duo. Met het Gustav Mahler Jugend Orchester speelde ze oa met Abbado en Boulez.

In de 5 jaar dat ze in Parijs woonde toerde ze met Charles Aznavour door Frankrijk en Europa. Ook was ze vast lid van het Orchestre de Saint Céré waar ze in kamermuziekvorm opera’s van Mozart uitvoerde. Als 1ste violiste speelde ze in vaste dienst bij Holland Symfonia en is nog altijd te vinden op het podium met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Balletorkest.

Sandra bespeelt haar Italiaanse Postiglione viool uit 1890 en haar stok van de fameuze stokkenbouwer E. Sartory.

.

Mirjam Karres piano

Mirjam studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya.
In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte.
Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont-USA.
Met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest speelde zij het tweede pianoconcert van S. Rachmaninoff en later volgde ook het pianoconcert van R. Schumann. Ze is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze regelmatig pianoconcerten uitvoert, solo of met orkest.

Sinds september 2013 treedt Mirjam regelmatig op met Carel ter Linden met het literaire programma ‘Om een zin’ waar gedichten en solowerken uit de pianoliteratuur elkaar afwisselen. Al meer dan 90 concertpodia deden ze aan in Nederland. Meer info: www.literairconcert.nl

Lesgeven is ook haar passie. In 2014 richtte zij de Vrijemuziekschool Spaarne op in Haarlem. www.vrijemuziekschoolspaarne.nl

Sandra en Mirjam wonen beiden met hun gezin in Haarlem